Samen komen we er doorheen

je kind kan meer

SUCCESERVARING | Wetenschappelijk is bewezen dat je IQ geen vaststaand feit is. Het is slechts een weergave van hoe je hersenen op dat moment functioneren. Je hersenen blijven zich namelijk je hele leven ontwikkelen. En het leuke is, ze groeien door beweging van je lijf!! Dr. Robert Melillo, een vooraanstaand neuroloog uit New York, heeft wetenschappelijk aangetoond dat de ontwikkeling van je hersenen bepaalt hoe je functioneert. Want het allerleukste is dat hij heeft ontdekt, en met veel succes toepast, hoe je het functioneren van je hersenen kunt beïnvloeden. Zonder medicijnen, maar met beweging en lettend op je voeding. In dit en volgende artikelen leg ik uit hoe de ontwikkeling van je hersenen leerproblemen zoals dyslexie en gedragsproblemen zoals ASS of ADHD kan veroorzaken. Ook hoe deze problemen, zonder medicijnen, opgelost of verminderd kunnen worden. Ook voor de hersenhelften geldt: Samen komen we er doorheen!

Door beweging je hersenen in staat stellen om zich te ontwikkelen zodat je kind kan worden wie hij is, is de basis van mijn praktijk voor remedial teaching, jijkanleren.nl. Alleen in de maand juni kunt u nog gebruik maken van de actie Kennismaken & Aanbod. Voor € 30,00 koopt u 4 begeleidingen van 30 minuten. Uw kind behaalt de eerste successen om tot goed leren/gedragen te komen.

Ieder zijn taak

Zoals wij in ons werk een talent en taak hebben en zo met onze collega’s een bedrijf vormen. Zo hebben onze hersenhelften ook ieder hun eigen talent en daarbij behorende taak. Hieronder geef ik u een overzicht van de talenten van iedere hersenhelft. Als uw kind dyslexie heeft of ASS of ADHD, zult u vast herkennen welke hersenhelft bij uw kind sterk is en welke zwak. Door gerichte training van de zwakke hersenhelft maken we deze even sterk als de andere. Dit zorgt ervoor dat uw kind de mogelijkheid krijgt ook van de talenten van deze hersenhelft te profiteren. Hierdoor verminderen of verdwijnen de problemen. En dan gaat gelden; Samen komen we er doorheen! De opsomming is niet volledig, neem a.u.b. contact op als u vragen heeft (06-13837630 of info@jijkanleren.nl).

Onze linker hersenhelft heeft als talent:

  • Details te zien. Zoals letters en cijfers, maar ook alles wat klein is in de wereld zonder het grote eromheen te zien. Ook je ziet een boom maar geen bos.
  • Zich aan regels te houden zonder zich af te vragen waarom die regel er is.
  • Ziektekiemen in het lijf weg te werken zonder zich af te vragen of het echt ziektekiemen zijn.
  • Kennis op te slaan en op te roepen zonder hier betekenis aan te geven of alleen de letterlijke betekenis kennen.
  • De linker hersenhelft kun je zien als een gaspedaal.

Onze rechter hersenhelft heeft als talent:

  • Het grote geheel te zien, zonder de details. Bijv. je ziet een bos, maar geen boom.
  • Zich dingen af te vragen. Wat maakt dat die regel er is? Waarom? Waarom? Waarom?
  • Stop te roepen als er geen ziektekiemen meer zijn.
  • Voelen van gevoelens, aanvoelen van mensen en situaties. Communicatie zonder woorden.
  • De rechter hersenhelft kun je zien als het rempedaal.

In een volgend artikel ga ik in op het ontstaan van dyslexie als gevolg van een ongelijke ontwikkeling van de hersenhelften. Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen, neem dan contact op. Uw kind kan meer, zeker weten! Jijkanleren.nl – Reken maar! Samen komen we er doorheen.

Alleen nog in de maand juni geldt de actie: Kennismaken & Aanbod, 4 begeleidingen van 30 minuten voor € 30,00. Maak gebruik van dit aanbod en zet de eerste stap om uw kind met meer succes en plezier aan het onderwijs deel te laten nemen.

Hier kun je nog meer lezen over de functies van de hersenhelften.

Credits: Foto door RondellMelling–57942

 

Deel deze blog

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Recente blogs

Scroll naar top