Wordt de ontwikkeling van je kind geremd?

reflexen en de ontwikkeling

Je ziet je kind en je weet en voelt, er zit een rem op jou. Er zit meer in je dan er op dit moment uitkomt. Wat het precies is, daar kun je de vinger niet opleggen. Dat maakt het ook zo lastig om de juiste hulp te zoeken. In dit artikel leg ik uit hoe de vroege ontwikkeling van je kind een rem kan worden op zijn lezen, rekenen of gedrag.

Primaire reflexen, de start van je leven

Bij en na de geboorte leeft een kind op acties die reflexmatig uitgevoerd worden. Dat is nodig om te overleven. Je kind kan bijvoorbeeld niet bewust plassen. Op het moment dat de blaas vol is, loopt deze leeg als de onderrug wordt aangeraakt. Dat merk je als je de schone luier aandoet en je kind spontaan begint te plassen… Dan heb je met de luier een reflex geactiveerd. Je kind komt tot zindelijk zijn doordat de plaats van deze reflex veel beweging/aanraking krijgt. Bijvoorbeeld door massage of doordat je kind op zijn rug met zijn tenen ligt te spelen en daarbij alle kanten uit rolt. Op dat moment komt de reflex onder controle van de grote hersenen en is je kind ‘ineens’ zindelijk.

Hoe een reflex de ontwikkeling van je kind remt

Is je kind als baby erg rustig of is de reflex erg hardnekkig, dan blijft de reflex actief. Dit heeft nare gevolgen. Je kind kan moeite hebben met zindelijk worden ondanks allerlei hulp. Maar je kind kan ook moeite krijgen met stilzitten, wil geen labeltjes in zijn kleding omdat die zo kriebelen en/of zit continue te friemelen met van alles en nog wat. Logisch dat concentreren een probleem is als het onbewust zo kriebelt aan je rug. Voor je het weet praten mensen richting ADHD terwijl je kind gewoon last heeft van een reflex die nog even weggeholpen kan worden.

De juiste oorzaak geeft een snelle oplossing

Bij jijkanleren.nl herkennen we deze signalen en werken we doelgericht aan de oplossing. In een gratis intake wordt je kind getest op deze en nog ca. 8 andere reflexen die een rem op de ontwikkeling van je kind kunnen zijn. Na de gratis intake weet je dat jijkanleren.nl de oplossing voor de leer- en gedragsproblemen van je kind heeft. En dat deze verbeteringen zichtbaar zijn na een traject van ca. 3 maanden…

Welke oefeningen doe je dan?

Om de reflex uit dit voorbeeld te nemen, masseer de rug van je kind 3x per dag 5 minuten lang. Of laat je kind op een zachte ondergrond met opgetrokken benen over zijn rug heen en weer rollen. Houd dit zeker 4 weken consequent vol. Een traject bij jijkanleren.nl zal sneller resultaat geven. De combinatie met andere technieken zorgt ervoor dat de reflexen snel verdwijnen en de ontwikkeling van je kind binnen enkele weken al zichtbaar begint te worden.

Deel deze blog

Recente blogs

Scroll naar boven