Jouw kind

Als het hem interesseert, dan hoort je kind alles, kan hij alles, vergeet hij niets… Zonder die interesse is het een chaos, komt er niets binnen en lijkt hij het allemaal niet te kunnen. Helaas behoort school tot het gebied dat zijn interesse niet heeft. Daar gaat het dus ook minder goed. Snel afgeleid zijn is wat je steeds terug hoort in de oudergesprekken. De term ADD komt ook voorbij.

Voor jou is het de tegenstelling, daar kun je niet over uit. Hoe kan dat nou, zo goed en slim op het ene vlak, zo afgeleid en vergeetachtig op het andere. In dit artikel help ik je dit te begrijpen en wordt de oplossing hiervoor ook zichtbaar.

Hulp bij ADD

Voordat je aan verbetering kunt werken is het nodig om te begrijpen hoe het probleem ontstaat. Wat maakt dat iemand zich niet kan focussen? Dat zit zo: Bij je geboorte wordt je gedrag gestuurd door reflexen. Reflexen kun je zien als automatische pilootjes die in de hersenstam zitten. De hersenstam is het gedeelte van je hersenen bovenaan je wervelkolom. Als je opgroeit is het de bedoeling dat deze reflexen steeds minder invloed hebben en met anderhalf jaar geheel verdwenen zijn. Vaak gebeurt dit niet en blijven deze automatische pilootjes gedeeltelijk actief. Het gevolg is dat je grote hersenen zich niet volledig kunnen ontwikkelen. Bij jouw kind is dat het gebied waar de aandacht geregeld wordt.

Leren met ADD

Op het moment dat de hersenen van jouw kind niet de kans hebben gekregen zich voldoende te ontwikkelen, zie je dat terug in problemen met gedrag en leren. Concentratie is de basis. Wat jij ziet bij je kind zijn de tekenen dat zijn hersenen hulp in de ontwikkeling nodig hebben. Dat kan met een kort en intensief traject. In dat traject ga je door o.a. gericht te bewegen de hersenen volledig toegankelijk maken en je helpt je kind om de juiste verbindingen in de hersenen aan te brengen zodat het gebied waar de aandacht geregeld wordt goed ontwikkeld is. Op dat moment ga je merken dat je kind ineens wel meedoet met de les. Dat aanwijzingen van jou en de leerkracht wel binnenkomen en je kind wordt zoals jij altijd geweten hebt dat het was. Een mooi kind met mogelijkheden om lekker mee te draaien in de groep en keuzes en kansen voor de toekomst.

Neem contact op

Heeft je kind problemen met concentratie, leren, ADD en loopt hij op bepaalde vlakken achter in zijn ontwikkeling? Dan heeft jijkanleren.nl een korte, effectieve route om je kind te helpen. Plan een gratis intake via info@jijkanleren.nl of, nog beter, bel met 06-13837630. Zodat jouw kind met een goed zelfbeeld mee kan met de groep. 

Deel deze blog

Recente blogs

Scroll naar boven