Einde van het jaar, tijd voor reflectie

tijd voor reflectie

2020 WAT EEN JAAR| Corona, Covid 19, lockdown, quarantaine en zo zijn er nog wel meer woorden aan onze woordenschat toegevoegd dit jaar. Ondanks al deze beperkende woorden heeft 2020 ook mooie dingen gebracht. Die zijn de moeite waard om te herinneren en te delen.

Het mooie aan 2020

Voor mij is 2020 een jaar geweest dat de naam van mijn praktijk waar maakt… Jijkanleren.nl. Ik heb geleerd hoe fijn het is iedere dag naar je werk te kunnen gaan met plezier. Hoe fijn het is voor de mensen om me heen (man en kinderen) dat er een vrolijke partner/moeder aan tafel zit met enthousiaste verhalen. De reacties van oud-collega’s op sociale media die aangeven dat ik er stralend uit zie, zo anders als toen ik nog bij hen rondliep. Spontaan krijg ik spijt dat ik hen zoveel negatieve uitstraling heb gegeven. Deze was zeker niet voor hen bedoeld. Tegelijkertijd ben ik blij dat ik de keuze gemaakt heb, de stap heb gezet. Het is voor iedereen beter zo en dat is zoals het mag zijn.

Leren is groei in kunnen

Met plezier naar je werk gaan wil niet zeggen dat het werk vanzelf gaat. Er zijn heel wat drempeltjes genomen. Al mijn contacten bellen, bijvoorbeeld, om over een actie te vertellen. Of ze interesse hebben misschien? Of ze het door willen vertellen aan iemand die er misschien ook geïnteresseerd is? Flyers uitdelen bij school en mensen aanspreken. Poeh, wat heb ik zitten bibberen voordat ik de telefoon durfde te pakken of bij school uit de auto stapte. Opgelucht ademhalen als het gesprek voorbij was. Blijkt dat mensen eigenlijk altijd positief reageren en ik het ook een plezierig gesprek had gevonden. 😊

Mezelf op video posten op sociale media, een foto van mezelf nemen en posten… Allemaal dingen die je me een jaar geleden niet had hoeven vragen en die nu steeds gemakkelijker gaan.

Er blijft wat te leren

Communicatie is voor mij een ding dat veel uitdaging geeft. Nu ik mezelf gemakkelijker aan de buitenwereld durf te laten zien, komt vanzelf het werk en de communicatie in de praktijk aan de beurt. Hoe geef je duidelijk aan wat een traject inhoudt, wat er van wie verwacht wordt. Welke misverstanden ontstaan er en hoe los je deze met wederzijds welbevinden op? Uitdagende vraagstukken waarin nog het nodige te ontdekken en te leren valt. In ieder geval heb ik geleerd dat ook voor mij geldt “leren doe je met vallen en opstaan” en “van proberen ga je leren”.

Op naar 2021

Dus ga ik 2021 vol vertrouwen in, lerend en mijn voeten een stukje beter op de grond. Mijn overtuiging: Iedereen is het waard om zich ten volle te kunnen ontwikkelen. En als het om een kind gaat: De steun en inzet van volwassenen is hier de basis voor. Samen helpen we het kind om te kunnen worden wie het – uiteindelijk – zelf – wil zijn.

Ik ben er ook voor jou

Heb je vragen over je eigen ontwikkeling of over de ontwikkeling van je kind? Neem vrijblijvend contact op om ze te bespreken. Jijkanleren.nl 06-138 37 630 of info@jijkanleren.nl. Ook via mijn website kun je informatie vinden en vragen: https://jijkanleren.nl/hersenen-leren-en-gedrag/

Voor nu wens ik je een hoopvol begin van 2021. Als je naast moeder, vader ook ineens leerkracht bent, veel succes!! Conny van Leest tel. 06-138 37 630.

 

Deel deze blog

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Recente blogs

Scroll naar top